Read Uzbuna na Zelenom vrhu by Ivan Kušan Free Online


Ebook Uzbuna na Zelenom vrhu by Ivan Kušan read! Book Title: Uzbuna na Zelenom vrhu
The author of the book: Ivan Kušan
Edition: Alfa
Date of issue: 2006
Format files: PDF
The size of the: 948 KB
City - Country: No data
Loaded: 2642 times
Reader ratings: 4.7
ISBN: No data
ISBN 13: No data
Language: English

Read full description of the books:Malena sjena odvojila se od drveta i krenula dalje. Najprije je malo ustuknula, jer joj se učinilo da se ona druga, veća sjena, vraća istim putem. Ali to je bila samo varka, varka za onoga koji bi možda želio, virkajući iz kućerka na sjevernom obronku Zelenog Vrha, doznati kamo se to uputio njegov noćni gost. I da je slučajno zaista provirio kroz prozor, spazio bi gosta gdje ide na istok, u smjeru svog doma. Međutim, tek što je kuća koju je maločas bio posjetio nestala za okukom, on je naglo stao, skrenuo ulijevo na oranice i, u velikom luku, iznova pošao prema zapadu. Tomo je bio plašljivac i sam je to dobro znao. Prije nekoliko dana tresao se pri samoj pomisli da bi u šumi mogao sresti pljačkaša s bajunetom u ruci. Zabezeknuto se divio smionosti svojih prijatelja, ne vjerujući da bi se on ikada usudio učiniti nešto slično onoj noćnoj pustolovini Koka Milića. A, eto, te noći nije ni pomišljao da se okrene i pode kući.


Download Uzbuna na Zelenom vrhu PDF Uzbuna na Zelenom vrhu PDF
Download Uzbuna na Zelenom vrhu ERUB Uzbuna na Zelenom vrhu PDF
Download Uzbuna na Zelenom vrhu DOC Uzbuna na Zelenom vrhu PDF
Download Uzbuna na Zelenom vrhu TXT Uzbuna na Zelenom vrhu PDFRead information about the author

Ebook Uzbuna na Zelenom vrhu read Online! Ivan Kušan rođen je 1933. godine u Sarajevu. Školovao se te živio i radio u Zagrebu. Akademski je slikar. Radio je kao urednik na RTV Zagreb i u "Telegramu", bio je dramaturg u Zagreb-filmu, urednik u "Školskoj knjizi" te redoviti profesor Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu. Uređivao je časopis "Most" i knjižnice "Znanja" i "Školske knjige". Autor je mnoštva drama, filmskih scenarija, radio i televizijskih drama, romana, priča, eseja i kritika. Sastavio je nekoliko antologija. Priredio je dvije samostalne izložbe. Djela su mu prevođena na više stranih jezika.

Objavio je knjigu drama Svrha od slobode, romane Uzbuna na zelenom vrhu, Razapet između, Koko i duhovi, Domaća zadaća, Zidom zazidani, Zagonetni dječak, Lažeš, Melita, Toranj, Koko u Parizu, Naivci, Ljubav ili smrt, Koko u Kninu, a priče, putopisne i parodijske proze Trenutak unaprijed, Veliki dan, Promišljeni dugi gnjev, Prerušeni prosjak, 100 najvećih rupa te Knjigu za mlade i stare.

Izvedene drame: Spomenik Demostenu, Toranj, Svrha od slobode, Vaudeville, Čaruga, Psihopati, Rupa za udaju, Ljepotica i zvijer, Narodni glas, Lažeš, Melita te adaptacija romana Naivci. Neizvedene drame: Lažna barunica, Balvansko kolo, Čista posla, TV-scenariji: Dvadeset slavnih, Sopzilj.

Prevodio je Hartea, Saint-Exupéryja, Tolstoja, Maupassanta, Čehova, Twaina, Solženjicina, Ionescoa... Dobitnik je brojnih priznanja i nagrada.

Preminuo 20.11.2012. u 80. godini života.


Reviews of the Uzbuna na Zelenom vrhu


SONNY

Light fiction for Cloudy day

THEODORE

Phone number you need to drive to protect against robots. I indicated the phone and downloaded without registration.

LYDIA

This book would read to every man for ...

AUSTIN

Quickly downloaded

OLIVIA

A book that impressed me to the depths of my soul.
Add a comment
Download EBOOK Uzbuna na Zelenom vrhu by Ivan Kušan Online free

PDF: uzbuna-na-zelenom-vrhu.pdf Uzbuna na Zelenom vrhu PDF
ERUB: uzbuna-na-zelenom-vrhu.epub Uzbuna na Zelenom vrhu ERUB
DOC: uzbuna-na-zelenom-vrhu.doc Uzbuna na Zelenom vrhu DOC
TXT: uzbuna-na-zelenom-vrhu.txt Uzbuna na Zelenom vrhu TXT